Тематична сватба

8 април 2014

Тематичните сватби станаха популярни в България от няколко години, следвайки Американските тенденции.  Темата или стила на сватбата определят целия тон на декорацията и на другите дребни, но важни детайли, като поканите, подаръчетата за гостите, празничните чаши, облеклото на младоженците и понякога дори дестинацията на сватбеното пътешествие.

Изборът на тема зависи както от вкусовите предпочитания на младоженците, така и от интересите им и общи спомени от връзката им. Дени и Стефан, например, избраха морска тема, защото предложението за брак Стефан е направил на морска почивка. Поканите им бяха специално направени за тях и включваха снимки на забавни морски моменти. Цветът на украсата им беше тюркоазен, детайлите – мидени. Младоженци, чиято сватба организираме за Август 2014 са планинари, обичат да обикалят красиви планински местности заедно и избраха да направят планинска сватба. При тях не само украсата и поканите ще са подчинени на тематиката, а и локацията. Сигурна съм, че ще се получи приказно тържество и нямам търпение да споделим снимки и впечатления през есента.

Изборът на тема е колкото важен, толкова и капризен, защото решението да съобразите всички детайли с основното сватбено послание, може да доведе до повече отделено време в търсене на перфектните чаши за ритуала, рокля шита по специален модел и поръчка, ръчно изработени подаръчета за гостите.  За младоженците, както и за гостите с усет към красивото и синхрона, крайния резултат си заслужава.

Сватбата на Михаела и Митко е чудесна илюстрация за интересна тема и перфектно изпълнение. Мишето е франкофон и стилът, на който са се спряли с Митко е френски.  Всичко е в тон! Роклята на булката, както и папийонката на младоженеца, е с малки Айфелови кули. Чашите все едно са купени от Прованс. Изящните курабийки, подаръци за гостите, са с дъх на Парижка сладкарница. Тортата е с френски макарони. Всичко е в синхрон!

Михаела и Митко сами са организирали събитието и любезно ни предоставиха възможността да покажем красотите, които са сътворили с помощта на сватбения си фотограф Ники Митев,  сладкарница Ананда (тортата), Vintage Sofia (роклята), Работилничката на Марина (подаръците за гостите)

Булчинската рокля и папийонката

Рокля за френска сватбена тема

Сватбената торта

Торта за френска сватбена тема

Сватбената торта в близък план

Торта за френска сватбена тема

Сватбеното шампанското и ритуалните чаши

Шампанско и чаши за френска сватбена тема

Подаръчетата за гостите

Подаръчета за гостите за френска сватбена тема

Булчинският букет

Булченски букет за френска сватбена тема

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *