Идеи и вдъхновения за есенни сватби: тикви

25 септември 2013

Астрономическата есен вече е факт, листата на дърветата започнаха да пожълтяват, замириса на печени чушки и дойде времето на златното грозде и ароматните тикви. Тиквите, оказва се, са на голяма почит в сватбените декорации, особено по това време на годината. Използват се като част от украса със свежи цветя или като самостоятелни елементи, като цялостна тема или като елементи от тема с център есента.

Като продължение на темата с есенните украси и тенденции, в която вече разгледахме възможностите със слънчогледи, ви представяме как можете да включите тиквите в сватбената си декорация.

Първо няколко интересни факта за тиквите:

 Тиквите са дали името на семейството, към което принадлежат и от което са част още и краставиците, пъпешите, дините и тиквичките. Произходът им е от Централна Америка и Мексико и вече се отглеждат на 6 континента.

 Тиквите са с ниско съдържание на калории, мазнини и натрий и високо съдържание на фибри. Те са добър източник на витамин А, витамин В, калий, протеини и желязо.

 Тиквените семки се засаждат между последната седмица на Май и средата на Юни. Необходими са им между 90 и 120 дни, за да се развият напълно и да се берат през Октомври, когато вече са с ярко оранжев цвят.

 Тиквите се хапват печени и варени, с тяхна помощ се приготвят вкусни десерти като типичният за нашите географски ширини тиквеник и дори се слагат като вкус в сватбени торти!

Ето няколко начина, с които можете да се възползвате от красивия цвят на тиквите, техният приятен аромат и интересни форми:

Можете да ги използвате в комбинация с цветя и да получите атрактивни композиции:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като поставки за свещи:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като вази за красиво-оцветени есенни листа и свежи цветя:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като декоративни картички с имената на гостите:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако планирате сватба през есента и имате нужда от професионална организаторска помощ, ние от сватбена агенция Инанна ще се радваме да допринесем за вълшебния ви сватбен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *